Zweeloo

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”
Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?" zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie
Azc Zweeloo is sinds 1996 in gebruik als asielzoekerscentrum. Er is plaats voor maximaal 450 vluchtelingen. Op het azc woont een deel van de bewoners in duurzame woningen. Deze zijn in 2010 gebouwd ter vervanging van oude semi-permanente woningen. Het azc heeft de naam van het dorp Zweeloo, maar ligt dichtbij het dorp Aalden.

Het terrein en de gebouwen van het azc hebben een bijzondere historie. In de Tweede Wereldoorlog was het terrein  in gebruik bij de Sicherheitsdienst en werd het in 1949 ter beschikking gesteld van de Sociale Jeugdzorg. Tot begin jaren ’90 werden er jongens van 8 tot 14 jaar opgevangen.

> Lees meer over deze locatie

Zweeloo

Witte Zandpad 1 7854 TW Aalden
Adres

Witte Zandpad 1
7854 TW Aalden
Nederland