Zutphen

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie
Sinds eind juli 2016 worden in het asielzoekerscentrum (azc) aan de Voorsterallee vluchtelingen opgevangen. Onder de bewoners zijn zowel gezinnen met kinderen als alleenreizenden. De meeste bewoners zijn afkomstig uit Syrië, maar er zijn ook bewoners met andere nationaliteiten aanwezig zoals bijvoorbeeld uit Eritrea en Iran. In dit azc kunnen maximaal 450 mensen verblijven.

> Lees meer over deze locatie

Zutphen

Voorsterallee 1 7203 DN Zutphen
Adres

Voorsterallee 1
7203 DN Zutphen
Nederland