Weert

Programma Open azc dag 22 september 13.00-16.00

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

De afgelopen jaren was de insteek kennismaking. Kennismaking met de bewoners, maar ook kennismaking met de organisaties.Dit jaar gaan we een stapje verder; het COA  en Vluchtelingenwerk nodigt u uit om in gesprek te gaan met onze bewoners en ketenpartners. Het beloofd een feestje te worden met optredens, lekkere hapjes en bijzondere verhalen. Aan de kinderen is ook gedacht en de springkussens zullen ook dit jaar niet ontbreken.

“Bakkie doen?”
Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?" zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie en een gesprek aan.

Uitleg locatie

In de gemeente Weert worden in de Van Horne Kazernemaximaal tijdelijk 1.000 asielzoekers gehuisvest. Deze voormalige Koninklijke Militaire School is beschikbaar als asielzoekerscentrum voor een periode van maximaal 5 jaar.
Vanaf 16 september 2015 heeft de locatie gefungeerd als noodopvang. Van noodopvang werd de locatie een (pre-)centrale ontvangstlocatie (col) en vervolgens een (pre-)procesopvanglocatie (pol). Op 19 april 2016 werd de locatie een regulier azc.

> Lees meer over deze locatie

Weert

Kazernelaan 101 6006 SP Weert
Adres

Kazernelaan 101
6006 SP Weert
Nederland