Weert

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven op een asielzoekerszoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. Azc Weert opent de deuren voor iedereen vanaf 13.00 uur!

In samenwerking met Vluchtelingenwerk én natuurlijk de bewoners gaan azc Weert u de mogelijkheid geven om een rondje rond de wereld te maken.

“Rondje rond de wereld”

De open dag op azc Weert staat in het teken van elkaar ontmoeten. Ontmoetingen met onze bewoners, ontmoetingen met hun cultuur, maar ook ontmoetingen met onze ketenpartners.

Onze bewoners laten u dit jaar een kijkje in hun eigen land nemen.
We hebben op dit moment meer dan 50 nationaliteiten in huis; dus laat je verrassen met kleurrijke kledij, prachtige muziek en heerlijk eten en drinken.  

Tevens zullen er rondleidingen gegeven worden en zullen er kinderactiviteiten plaatsvinden.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Uitleg locatie

In de gemeente Weert worden in de Van Horne Kazerne maximaal 1.000 asielzoekers gehuisvest.

Op 16 september 2015 is deze voormalige Koninklijke Militaire School in gebruik gesteld als asielzoekerscentrum.
Gestart als noodopvang, maar uitgegroeid tot een locatie met meerdere opvangvormen.
Zo huisvest azc Weert huisvest niet alleen reguliere asielzoekers, maar ook minderjarige alleenstaande vreemdelingen (amv).

> Lees meer over deze locatie

Uitleg locatie

In de gemeente Weert worden in de Van Horne Kazernemaximaal tijdelijk 1.000 asielzoekers gehuisvest. Deze voormalige Koninklijke Militaire School is beschikbaar als asielzoekerscentrum voor een periode van maximaal 5 jaar.
Vanaf 16 september 2015 heeft de locatie gefungeerd als noodopvang. Van noodopvang werd de locatie een (pre-)centrale ontvangstlocatie (col) en vervolgens een (pre-)procesopvanglocatie (pol). Op 19 april 2016 werd de locatie een regulier azc.

> Lees meer over deze locatie

Weert

Kazernelaan 101
6006SP Weert
Nederland

Adres

Kazernelaan 101
6006SP Weert
Nederland