Weert

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Uitleg locatie

In de gemeente Weert worden in de Van Horne Kazernemaximaal tijdelijk 1.000 asielzoekers gehuisvest. Deze voormalige Koninklijke Militaire School is beschikbaar als asielzoekerscentrum voor een periode van maximaal 5 jaar.
Vanaf 16 september 2015 heeft de locatie gefungeerd als noodopvang. Van noodopvang werd de locatie een (pre-)centrale ontvangstlocatie (col) en vervolgens een (pre-)procesopvanglocatie (pol). Op 19 april 2016 werd de locatie een regulier azc.

> Lees meer over deze locatie

Weert

Kazernelaan 101 6006 SP Weert
Adres

Kazernelaan 101
6006 SP Weert
Nederland