Wageningen

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie
In de voormalige Numico-locatie aan de Bosrandweg 20 is een procesopvanglocatie (pol) gerealiseerd voor maximaal 300 vluchtelingen. Bewoners delen sanitair en keukens. In het bestaande gebouw zijn twee recreatieruimtes waar de bewoners overdag kunnen verblijven. 

In deze opvanglocatie komen asielzoekers wonen die net aangekomen zijn in Nederland. Dat kunnen zowel gezinnen zijn als alleenreizende mannen en vrouwen. De locatie is gericht op rust en voorbereiding op de asielprocedure. Op de locatie is met name aandacht voor gesprekken tussen asielzoeker en advocaat, voorlichting door VluchtelingenWerk, voorlichting over het COA en medisch advies. 

De locatie aan de Bosrandweg is een tijdelijke locatie. De huurovereenkomst duurt tot november 2021.

Belangrijk voor het instellen van de navigatie: de ingang van het azc is aan de Scheidingslaan

> Lees meer over deze locatie

Wageningen

Bosrandweg 20 6704 PH Wageningen
Adres

Bosrandweg 20
6704 PH Wageningen
Nederland