Utrecht

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Uitleg locatie

Azc Utrecht (Joseph Haydnlaan) is sinds begin jaren negentig gevestigd in het voormalig militair ziekenhuis “Militair Hospitaal Dr. A. Mathijssen”.

Tussen 1998 en 2000 werd het centrum gesloten voor een grondige verbouwing en renovatie. Sinds de heropening kunnen 450 bewoners worden opgevangen, verdeeld over 146 kamers van verschillende omvang. Een gedeelte van de opvangplaatsen in gereserveerd voor minderjarige alleenstaande vreemdelingen.

Omdat het azc al bijna twintig jaar deel uitmaakt van de Utrechtse wijk Oog in Al, is het centrum volledig met de buurt verweven.

> Lees meer over deze locatie

 

 

Utrecht

Joseph Haydnlaan 2 3533 AE Utrecht
Adres

Joseph Haydnlaan 2
3533 AE Utrecht
Nederland