Utrecht

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Programma podium

13.00 uur    Openingswoord

13.10 uur    Openingsdansje Stichting de Vrolijkheid

13.20 uur    DJ

13.45 uur    Live muziek (Eritresch)

14.00 uur    DJ

14.15 uur    Live muziek (Koerdisch)

14.30 uur    DJ

14.45 uur    Quiz

15.00 uur    Live muziek (Afghaans) 

15.30 uur    Stoelendans

15.45 uur    DJ

16.00 uur    Einde Open AZC  Dag

Kinderactiviteiten

De hele dag door zijn er verschillende activiteiten voor kinderen georganiseerd op het grasveld achter het gebouw. Hier kom je door langs al het lekkere eten te lopen.

Activiteiten die vandaag worden aangeboden zijn schminken bij Stichting de Vrolijkheid, springen op het luchtkussen, voetballen in de panna kooi, voorlezen en andere kleine activiteiten! Vergeet niet om ook een heerlijke suikerspin te halen. Bij de ingang kan je een coupon halen voor 1 suikerspin.

Overige activiteiten

Naast de vele kinderactiviteiten is er natuurlijk nog veel meer te doen op de Open AZC Dag.

Zoals elk jaar worden er weer rondleidingen gegeven door het gebouw. Hiervoor kunt u zich inschrijven bij de stand van VluchtelingenWerk Nederland bij de ingang van het AZC.

Bij de stand van VluchtelingenWerk Nederland kunt u zich ook inschrijven voor lessen in de Arabische taal.

Op het grasveld achter het gebouw kunt u een expositie vinden van schilderstukken. Deze zijn gemaakt door bewoners van dit AZC.

Naast het kijken naar kunst, kunt u ook zelf uw creatieve kant laten zien. Op een groot doek kan elke bezoeker en elke bewoner een klein stuk schilderen. Uiteindelijk komt daar één gezamenlijk kunstwerk uit als aandenken aan de Open AZC Dag 2019!

Er staan ook verschillende kraampjes van verschillende organisaties, zoals Plan Einstein, Welkom in Utrecht, Upas, DT&V, VWN, Tandwiel, Etc. Natuurlijk staat er ook een kraampje van COA. Bij de kraampjes krijg je verschillende soorten informatie en kun je je ook opgeven voor leuke activiteiten, vrijwilligerswerk etc. 

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Uitleg locatie

Azc Utrecht (Joseph Haydnlaan) is sinds begin jaren negentig gevestigd in het voormalig militair ziekenhuis “Militair Hospitaal Dr. A. Mathijssen”.

Tussen 1998 en 2000 werd het centrum gesloten voor een grondige verbouwing en renovatie. Sinds de heropening kunnen 450 bewoners worden opgevangen, verdeeld over 146 kamers van verschillende omvang. Een gedeelte van de opvangplaatsen in gereserveerd voor minderjarige alleenstaande vreemdelingen.

Omdat het azc al bijna twintig jaar deel uitmaakt van de Utrechtse wijk Oog in Al, is het centrum volledig met de buurt verweven.

> Lees meer over deze locatie

 

 

Utrecht

Joseph Haydnlaan 2
3533AE Utrecht
Nederland

Adres

Joseph Haydnlaan 2
3533AE Utrecht
Nederland