Open dag van de azc's

Open azc dag op zaterdag 23 september

De Open azc dag 2017 werd dit jaar voor de derde keer gehouden in samenwerking met het COA, het ministerie van Veiligheid en Justitie en VluchtelingenWerk Nederland en was opnieuw een succes! Meer dan 50 opvanglocaties openden deze dag de deuren voor publiek. En in totaal bezochten ruim 27.000 bezoekers een van de deelnemende locaties op zaterdag 23 september. Bekijk ontstaand filmpje voor een impressie van de dag. We zien je graag (terug) op de volgende open dag!

Meld je hiernaast aan als je een berichtje wilt ontvangen over wanneer de volgende Open azc dag wordt gehouden.

Schalkhaar

Programma Open azc dag 23 september 12.00-16.00

Wat is er te doen?

We hebben met hulp van de bewoners van het azc een fantastisch programma voor jullie samengesteld. Je kunt genieten van o.a. rondleidingen, diverse workshops, muziek, dans en ontmoetingen. De bewoners van het azc hebben heerlijke wereldse hapjes gemaakt. Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten.

Bij binnenkomst ontvangt u een plattegrond en een looproute.

Doorlopend programma van 12.00-16.00 uur

Gebouw R, Filmzaal: optreden van Hanneke Evink, zingen met Hanneke: http://www.hanneke-evink.nl/

Rond de filmzaal zijn blow-up foto’s te zien van het azc als kazerne (oorspronkelijke bestemming). Ook wordt er continue een film vertoont van het gebouw als kazerne, tot nu als azc.

De casemanagers zullen uitleg geven over hun werkzaamheden.

Het Open Leer Centrum (OLC) is open voor bezoekers. De Tintaan, basisschool, zal vertellen over hun ervaringen met asielkinderen. De Internationale Schakel Klas (ISK) van het Etty Hillesum Lyceum Deventer is aanwezig, ook om ervaringen te delen. Ook zijn er studenten om mee in gesprek te gaan.

Er is lesmateriaal van de NT2 lessen aanwezig en via de beamer wordt het lesprogramma woord-voor-woord uitgelegd. Er is een NT2-docent aanwezig om vragen aan te kunnen stellen.

Een groot deel van de samenwerkende organisaties zal een stand bemensen waar informatie gegeven wordt over de werkzaamheden; Gezondheidscentrum asielzoekers (GCA), GGD, VluchtelingenWerk, International Organisation for Migration (IOM), Raster http://www.rastergroep.nl/jeugd/ en de stichting Present (vrijwilligerswerk in Deventer) https://stichtingpresent.nl/deventer/

Er is in de sporthal 3x een demonstratie van de Wonderkids om 12.30/13.30 en 14.30 uur https://www.stoeikruimels.nl/

Er is een kamer in 1 van de bewonersgebouwen gereedgemaakt om te bekijken. Ook de wasserette, keuken en sanitair kan bekeken worden. Hoe leven onze bewoners. Ook wordt daar op door bewoners gemaakte hapjes getrakteerd en kan het bezoek met hen in gesprek (extra naast het ontmoetingscafé) gaan.

Op de locatie Schalkhaar is tevens de IBO (Intensieve Bijzondere Opvang) gehuisvest voor bewoners die nog niet zelfstandig in een azc kunnen wonen. Over hun leven op het azc is een film gemaakt, die een inkijkje geeft in het dagelijks bestaan. Deze wordt continue vertoond in gebouw I. Er zijn medewerkers aanwezig om vragen aan te stellen.

Voor de kinderen is er (bij mooi weer) een springkussen. Ze kunnen worden geschminkt, er zijn ballonnen, er is slushpuppy, koffie/thee voor bezoekers.

Alle medewerkers van het azc Schalkhaar zijn deze dag aanwezig en heten u van harte welkom!

Waar is het?

Zie het adres en de plattegrond. Er is vaak beperkte parkeergelegenheid bij het centrum. Kom daarom bij voorkeur op de fiets.

Schalkhaar

Frieswijkerweg 2 7433 RB Schalkhaar
Adres

Frieswijkerweg 2
7433 RB Schalkhaar
Nederland