Rotterdam

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie
In Rotterdam Beverwaard is sinds eind augustus 2016 op een voormalig sportterrein een tijdelijk asielzoekerscentrum (azc) geopend. De opvanglocatie biedt plaats aan maximaal 600 bewoners. De meeste mensen komen uit Syrië. Naast woonruimte, zijn er in het azc een recreatieruimte, speelzaal, leslokalen, computerruimte (OLC) en ruimtes om  voorlichting te geven en huiswerk te maken. De locatie zal voor 5 jaar in gebruik zijn.

> Lees meer over deze locatie

Rotterdam

Edo Bergsmaweg 14 3077 PX Rotterdam
Adres

Edo Bergsmaweg 14
3077 PX Rotterdam
Nederland