Rotterdam

Programma Open azc dag 22 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

Er zijn verschillende activiteiten voor volwassenen en kinderen. Elke 45 minuten kunt u een rondleiding volgen over het centrum. Waar u uitleg krijgt over de opvang, begeleiding (COA werkzaamheden), informatie over de locatie zoals aantal bewoners, nationaliteiten enz., hoe zit een woonruimte eruit, welke activiteiten/programma’s bieden wij aan bewoners tijdens hun verblijf op het azc, toelichting over de werkzaamheden van een aantal andere organisaties (gehuisvest op azc) zoals Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V), Gezondheidszorg Asielzoekers (GZA), Vluchtelingenwerk Nederland (VWN), beveiliging, Centrum jeugd & gezin (CJG) enz.

In het traditionele theehuis, wordt thee uit verschillende landen thee geschonken. Onder het genot van een kopje thee kunt u daar een praatje maken met de bewoners. Zij hebben speciaal voor de open dag heerlijke hapjes gemaakt die u kunt proeven.

De bewoners nodigen je uit voor een thee- en koffieceremonie. En proef de soep van groenten uit onze eigen moestuin.

Wilt u een keer een Arabische les bijwonen? Dat kan! In groepjes van 16.

Ook de kinderen worden niet vergeten. Ze kunnen zich laten schminken of zich uitleven op een springkussen.

Vergeet niet nog even langs de informatiekramen te lopen van diverse lokale instellingen en organisaties zoals: COA, DT&V, Aan de Slag, IOM (Internationale Organisatie voor Migratie), VWN, CJG (centrum jeugd en gezin), GZA, New Dutch Connections, Stichting Present, De Vrolijkheid, Takecare bnb, Aleppo zeep

Ook kunt u genieten van hapjes uit verschillende landen van herkomst.

Natuurlijk worden de activiteiten feestelijk begeleid door muziek uit alle culturen.

“Bakkie doen?”
Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?" zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie en een gesprek aan.

Locatie
In Rotterdam Beverwaard is sinds eind augustus 2016 op een voormalig sportterrein een tijdelijk asielzoekerscentrum (azc) geopend. De opvanglocatie biedt plaats aan maximaal 600 bewoners. De meeste mensen komen uit Syrië. Naast woonruimte, zijn er in het azc een recreatieruimte, speelzaal, leslokalen, computerruimte (OLC) en ruimtes om  voorlichting te geven en huiswerk te maken. De locatie zal voor 5 jaar in gebruik zijn.

> Lees meer over deze locatie

Rotterdam

Edo Bergsmaweg 14 3077 PX Rotterdam
Adres

Edo Bergsmaweg 14
3077 PX Rotterdam
Nederland