Open azc dag 2017 zaterdag 23 september 12.00-16.00

Open azc dag op zaterdag 23 september

Ben je benieuwd naar het leven op een asielzoekerscentrum? Neem dan zaterdag 23 september van 12.00 tot 16.00 uur een kijkje in het azc bij jou in de buurt! Ontmoet bewoners, vrijwilligers en medewerkers. Hieronder vind je een overzicht van alle deelnemende locaties en de programma’s. Wij kijken uit naar je komst!

Rotterdam

Programma Open azc dag 23 september 12.00-16.00

Welkom in ons 'landen village'

Tijdens de open dag zal er een 'landen village' komen waarbij units worden aangekleed met decoratiemateriaal uit 5 verschillende landen. Hierbij zullen tevens hapjes geserveerd worden.

Rondleidingen

Elk uur worden er 2 rondleidingen door het asielzoekerscentrum gegeven door het COA en VluchtelingenWerk.

Kinderactiviteiten

Voor de kinderen worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals een springkussen/glijbaan, skippybal, henna tatoeages, schminken, voetbal en een gatengoal.

Muziek en dans

Op het podium zal muziek worden gemaakt door bewoners van het AZC en Music Generations en zal Open Studio een optreden/ jamsessie verzorgen. De kinderen van het azc zullen een stukje uit het concert 'Broer' van het project Eigen-Wijs van VluchtelingenWerk opvoeren.

Overige activiteiten

Daarnaast zullen er op het AZC nog genoeg andere dingen te zien en beleven zijn: zo kunt u mee doen aan een taalles doen of een inburgeringstest maken, kunt u een kijkje nemen in onze moestuin waar er producten uit eigen tuin klaargemaakt zullen worden of kunt u meedoen aan een percussieworkshop van de Vrolijkheid i.s.m. de SKVR. Daarnaast is er een informatiemarkt, waar u stands van verschillende organisaties kunt bezoeken.

Praktische informatie

Er is een doorlopend programma van 12:00 tot 16:00. De exacte tijden van de optredens, activiteiten en rondleidingen zijn bekend op de locatie bij binnenkomst.

Parkeren is op het AZC niet mogelijk, naast het AZC is een groot P&R terein waar u gratis kunt parkeren.

Rotterdam

Edo Bergsmaweg 14 3077 PX Rotterdam
Adres

Edo Bergsmaweg 14
3077 PX Rotterdam
Nederland