Open dag van de azc's

Open azc dag op zaterdag 23 september

De Open azc dag 2017 werd dit jaar voor de derde keer gehouden in samenwerking met het COA, het ministerie van Veiligheid en Justitie en VluchtelingenWerk Nederland en was opnieuw een succes! Meer dan 50 opvanglocaties openden deze dag de deuren voor publiek. En in totaal bezochten ruim 27.000 bezoekers een van de deelnemende locaties op zaterdag 23 september. Bekijk ontstaand filmpje voor een impressie van de dag. We zien je graag (terug) op de volgende open dag!

Meld je hiernaast aan als je een berichtje wilt ontvangen over wanneer de volgende Open azc dag wordt gehouden.

Rotterdam

Programma Open azc dag 23 september 12.00-16.00

Welkom in ons 'landen village'

Tijdens de open dag zal er een 'landen village' komen waarbij units worden aangekleed met decoratiemateriaal uit 5 verschillende landen. Hierbij zullen tevens hapjes geserveerd worden.

Rondleidingen

Elk uur worden er 2 rondleidingen door het asielzoekerscentrum gegeven door het COA en VluchtelingenWerk.

Kinderactiviteiten

Voor de kinderen worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals een springkussen/glijbaan, skippybal, henna tatoeages, schminken, voetbal en een gatengoal.

Muziek en dans

Op het podium zal muziek worden gemaakt door bewoners van het AZC en Music Generations en zal Open Studio een optreden/ jamsessie verzorgen. De kinderen van het azc zullen een stukje uit het concert 'Broer' van het project Eigen-Wijs van VluchtelingenWerk opvoeren.

Overige activiteiten

Daarnaast zullen er op het AZC nog genoeg andere dingen te zien en beleven zijn: zo kunt u mee doen aan een taalles doen of een inburgeringstest maken, kunt u een kijkje nemen in onze moestuin waar er producten uit eigen tuin klaargemaakt zullen worden of kunt u meedoen aan een percussieworkshop van de Vrolijkheid i.s.m. de SKVR. Daarnaast is er een informatiemarkt, waar u stands van verschillende organisaties kunt bezoeken.

Praktische informatie

Er is een doorlopend programma van 12:00 tot 16:00. De exacte tijden van de optredens, activiteiten en rondleidingen zijn bekend op de locatie bij binnenkomst.

Parkeren is op het AZC niet mogelijk, naast het AZC is een groot P&R terein waar u gratis kunt parkeren.

Rotterdam

Edo Bergsmaweg 14 3077 PX Rotterdam
Adres

Edo Bergsmaweg 14
3077 PX Rotterdam
Nederland