Open dag van de azc's

Open azc dag op zaterdag 23 september

De Open azc dag 2017 werd dit jaar voor de derde keer gehouden in samenwerking met het COA, het ministerie van Veiligheid en Justitie en VluchtelingenWerk Nederland en was opnieuw een succes! Meer dan 50 opvanglocaties openden deze dag de deuren voor publiek. En in totaal bezochten ruim 27.000 bezoekers een van de deelnemende locaties op zaterdag 23 september. Bekijk ontstaand filmpje voor een impressie van de dag. We zien je graag (terug) op de volgende open dag!

Meld je hiernaast aan als je een berichtje wilt ontvangen over wanneer de volgende Open azc dag wordt gehouden.

Rijswijk

Programma Open azc dag 23 september 12.00-16.00

Wat is er te doen?

Ervaringsroute

Tijdens de ervaringsroute krijgt u als bezoeker een andere identiteit aangemeten en gaat u vervolgens een ervaringsroute af met daarin alle facetten van de begeleiding in een azc. Er is route voor statushouders en een route voor niet-statushouders. Er worden door het COA verschillende cursussen aan bewoners gegeven zoals Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM), Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) en VOORWerk, een training gericht op ontwikkelen vaardigheden voor de Nederlandse arbeidsmarkt.

Rondleidingen

Medewerkers van het COA en VluchtelingenWerk leiden u rond door het gebouw waar alle aanwezige instanties  'open huis' houden.

Ontmoetingscafé

In het ontmoetingscafé kunt u in gesprek gaan met bewoners. Hier kunt u ook hapjes proeven en genieten van muziek.

Kinderactiviteiten

Stichting de Vrolijkheid en het Time4You team organiseren diverse activiteiten voor kinderen.

Informatieplein

Op het informatieplein vertellen de medewerkers en vrijwilligers u graag meer over hun werk voor asielzoekers en vluchtelingen.

Overige activiteiten

- het geven van taalles door bewoners in hun eigen taal.

Rijswijk

Lange Kleiweg 80 2288 GK Rijswijk
Adres

Lange Kleiweg 80
2288 GK Rijswijk
Nederland