Open azc dag 2017 zaterdag 23 september 12.00-16.00

Open azc dag op zaterdag 23 september

Ben je benieuwd naar het leven op een asielzoekerscentrum? Neem dan zaterdag 23 september van 12.00 tot 16.00 uur een kijkje in het azc bij jou in de buurt! Ontmoet bewoners, vrijwilligers en medewerkers. Hieronder vind je een overzicht van alle deelnemende locaties en de programma’s. Wij kijken uit naar je komst!

Rijswijk

Programma Open azc dag 23 september 12.00-16.00

Wat is er te doen?

Ervaringsroute

Tijdens de ervaringsroute krijgt u als bezoeker een andere identiteit aangemeten en gaat u vervolgens een ervaringsroute af met daarin alle facetten van de begeleiding in een azc. Er is route voor statushouders en een route voor niet-statushouders. Er worden door het COA verschillende cursussen aan bewoners gegeven zoals Kennis Nederlandse Maatschappij (KNM), Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA) en VOORWerk, een training gericht op ontwikkelen vaardigheden voor de Nederlandse arbeidsmarkt.

Rondleidingen

Medewerkers van het COA en VluchtelingenWerk leiden u rond door het gebouw waar alle aanwezige instanties  'open huis' houden.

Ontmoetingscafé

In het ontmoetingscafé kunt u in gesprek gaan met bewoners. Hier kunt u ook hapjes proeven en genieten van muziek.

Kinderactiviteiten

Stichting de Vrolijkheid en het Time4You team organiseren diverse activiteiten voor kinderen.

Informatieplein

Op het informatieplein vertellen de medewerkers en vrijwilligers u graag meer over hun werk voor asielzoekers en vluchtelingen.

Overige activiteiten

- het geven van taalles door bewoners in hun eigen taal.

Rijswijk

Lange Kleiweg 80 2288 GK Rijswijk
Adres

Lange Kleiweg 80
2288 GK Rijswijk
Nederland