Luttelgeest

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie

Azc Luttelgeest is sinds 1987 in gebruik als asielzoekerscentrum.  Het azc is één van de eerst geopende asielzoekerscentra in Nederland en was voorheen in gebruik als recreatiepark.

In 2011 is gestart met een gefaseerde duurzame herontwikkeling van het azc. De bewoners worden nu gehuisvest in 139 nieuw gebouwde huisjes.
Het gebouw uit de tijd dat de Noordoostpolder werd drooggelegd kon behouden blijven en de nieuwe huisjes zijn opgetrokken in de sfeer van de oude pionierswoningen. Hierin kunnen maximaal 1.000 bewoners worden opgevangen. In 2015 zijn er tijdelijke woonunits bijgeplaatst, waar 400 mensen konden worden opgevangen. Deze tijdelijke opvangcapaciteit is in 2017 weer afgeschaald.

> Lees meer over deze locatie

Luttelgeest

Oosterringweg 41
8315PS Luttelgeest
Nederland

Adres

Oosterringweg 41
8315PS Luttelgeest
Nederland