Luttelgeest

Programma Open azc dag 22 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

Ontmoeting staat centraal deze open dag.

  • Op het plein staan bewoners met eigen gemaakte hapjes en er is muziek aanwezig. Laagdrempelig contact maken. Er zijn marktkraampjes van de verschillende organisaties.

  • Kompas: springkussen voor de kinderen. Het is hier mogelijk om in gesprek met bewoners te gaan. Er is kunst te bezichtigen.

  • Verschillende ruimtes zijn te bezichtigen. Zowel voorzieningen op het azc als bungalows van bewoners. Er is een informatieve tour over het azc gegeven door medewerkers/bewoners.

  • Bij de verschillende organisaties (De Vrolijkheid, basisschool De Wissel, opvang Bij de handjes, GZA) op het azc worden activiteiten georganiseerd.

  • Er kan les in de Nederlandse taal en een vreemde taal gevolgd worden.

  • VluchtelingenWerk laat zien wat ze dagelijks doen

Bij aankomst ontvangt u een plattegrond en het programma.

“Bakkie doen?”
Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?" zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie en een gesprek aan.

Locatie
Azc Luttelgeest is sinds 1987 in gebruik als asielzoekerscentrum.  Het azc is één van de eerst geopende asielzoekerscentra in Nederland en was voorheen in gebruik als recreatiepark.

In 2011 is gestart met een gefaseerde duurzame herontwikkeling van het azc. De bewoners worden nu gehuisvest in 139 nieuw gebouwde huisjes.
Het gebouw uit de tijd dat de Noordoostpolder werd drooggelegd kon behouden blijven en de nieuwe huisjes zijn opgetrokken in de sfeer van de oude pionierswoningen. Hierin kunnen maximaal 1.000 bewoners worden opgevangen. In 2015 zijn er tijdelijke woonunits bijgeplaatst, waar 400 mensen konden worden opgevangen. Deze tijdelijke opvangcapaciteit is in 2017 weer afgeschaald.

> Lees meer over deze locatie

Luttelgeest

Oosterringweg 41 8315 PS Luttelgeest
Adres

Oosterringweg 41
8315 PS Luttelgeest
Nederland