Hoogeveen

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie
Sinds februari 2015 worden in Hoogeveen asielzoekers gehuisvest. De voormalige gevangenis De Grittenborgh is omgebouwd tot azc Hoogeveen en biedt ruimte voor de opvang van maximaal 1000 bewoners, zowel in het hoofdgebouw als in semi-permanente units die bijgebouwd worden. Een gedeelte is gereserveerd voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv).

Sinds december 2017 is in een afgescheiden gedeelte van azc Hoogeveen de extra begeleiding en toezichtlocatie (ebtl) gevestigd. 

> Lees meer over deze locatie

Hoogeveen

Kinholtsweg 7 7909 CA Hoogeveen
Adres

Kinholtsweg 7
7909 CA Hoogeveen
Nederland