Hengelo

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie

De opvanglocatie aan de Havezatenlaan is begin november 2018 weer in gebruik genomen. Deze opvang was eerder in gebruik van maart 2016 tot april 2017. Door de versnelde uitstroom van asielzoekers kwam het gebouw toen leeg te staan. Het contract tussen COA en Carint als eigenaar van het pand loopt nog tot het voorjaar van 2019. Er is plek voor maximaal 250 bewoners. De asielzoekers die gehuisvest gaan worden, zijn mensen die nog niet zo lang in Nederland zijn en aan het begin van de asielprocedure staan.

Adres

Havezatenlaan 2
7557 VZ Hengelo
Nederland