Heerlen

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie
Al 20 jaar heeft de gemeente Heerlen een asielzoekercentrum waar maximaal 412 personen opgevangen kunnen worden. Het asielzoekerscentrum bestaat uit semi-permanente woonunits en een aantal permanente gebouwen. Een kwart van de bewoners wordt in het hoofdgebouw opgevangen. De overige bewoners zijn gehuisvest in semi-permanente woonunits op het terrein. Het gebouw deed voorheen een tijd lang dienst als klooster van de Medische Missiezusters. Sinds 1994 is het in gebruik als een azc.

> Lees meer over deze locatie

Heerlen

Imstenrade 6 6419 PL Heerlen
Adres

Imstenrade 6
6419 PL Heerlen
Nederland