Harderwijk

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

- Welkom & ontvangst

- Opening

- Rondleidingen

- Diverse presentatie-/informatiekraampjes

- Workshops

- Kinderactiviteiten

- Muziek- en dans

- Hapje & drankje

- Afsluiting

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie
Op het voormalig kazerneterrein Noord-Kranenburg is sinds begin oktober 2016 een tijdelijk asielzoekerscentrum (azc) gereed gekomen om vluchtelingen op te vangen. Deze opvanglocatie wordt in twee fases opgeleverd. In eerste instantie is er plek voor maximaal 400 bewoners; in de tweede fase worden nog eens 400 plekken opgeleverd zodat de opvanglocatie plaats biedt aan maximaal 800 bewoners. 

Op het terrein staan semi-permanente woonunits met elk 8 slaapplaatsen, een gedeelde woonkamer met keuken en een badkamer/wc. Op het azc zorgen de bewoners zoveel mogelijk voor zichzelf: koken, (kleren) wassen, schoonmaken, boodschappen doen etcetera. In het bestaande gebouw is een recreatieruimte gerealiseerd waar de bewoners overdag kunnen verblijven. Ook zijn meerdere lokalen ingericht zoals een OpenLeercentrum (OLC) waar computers kunnen worden gebruikt en les kan worden gegeven.

De locatie zal voor 5 jaar in gebruik zijn, waarna wordt bekeken of de locatie voor eenzelfde periode in gebruik zal blijven als vluchtelingenopvang.

> Lees meer over deze locatie

Harderwijk

Graaf Ottolaan 26
3843AM Harderwijk
Nederland

Adres

Graaf Ottolaan 26
3843AM Harderwijk
Nederland