Grave

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Neem een kijkje in asielzoekerscentrum Grave en zie hoe vluchtelingen hier wonen en leven. De deuren staan voor iedereen open! COA medewerkers en andere organisaties geven U informatie over hun werkzaamheden en zijn bereid uw vragen te beantwoorden.

Wilt U als vrijwilliger werken op onze AZC? Vraag ons informatie hierover.

Er is een open podium met muziek waar gezongen en gedanst wordt. U mag natuurlijk ook meedoen; heel graag zelfs.

Voor de kinderen zijn er spellen en activiteiten en ze mogen limonade halen bij de kabouter.

De Verbinding

Ontmoet ook onze bewoners, de vluchtelingen uit verschillende landen.  Natuurlijk, wordt U ook koffie of thee aangeboden met lekkere hapjes  uit de landen waar onze vluchtelingen vandaan komen. Neem een "bakkie" en ga met ze in gesprek!

Durft U de Inburgeringstest te maken?

In de leslokalen ervaart U zelf hoe een vluchteling de taal leert en zich voorbereidt op Inburgering en Integratie in de Nederlandse Samenleving. Doe de test!

"Bakkie doen?"

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?\u201d zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie

AZC Grave is sinds 1997 in gebruik. De asielzoekers werden opgevangen in de Generaal de Bons-Kazerne. In 2016 werd het vernieuwde AZC Grave geopend; een duurzame nieuwbouw op het terrein achter de gebouwen van de monumentale kazerne. Er is capaciteit voor 600 vreemdelingen waarvan 50 alleenstaande minderjarigen.

> Lees meer over deze locatie

Grave

Intendanceplantsoen 1
5363VZ Velp
Nederland

Adres

Intendanceplantsoen 1
5363VZ Velp
Nederland