Gilze en Rijen

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van ons azc willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren.

De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen en vertelt o.a. Vluchtelingenwerk iets over haar werkzaamheden.

Voor Vluchtelingenwerk is deze dag extra feestelijk vanwege het 40 jarig jubileum van deze organisatie.

"Bakkie doen?"
Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?"zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Tip: Bij gebruik van navigatisysteem vult u het adres Chaamseweg 2 in ipv Prinsenbosch 2

 

Uitleg locatie Gilze en Rijen

Deze opvanglocatie is een van de grotere in Nederland. Het uitgestrekte terrein omvat tientallen hectaren bos waarop zo’n 40 woon- en kantoorgebouwen staan.Het azc bestaat uit meerdere opvanglocaties. Eén daarvan is sinds 2011 in gebruik als gezinslocatie. Dat wil zeggen dat op deze locatie uitgeprocedeerde asielzoekers en hun minderjarige kinderen wonen.

Omdat de bewoners uitgeprocedeerd zijn is de begeleiding op de locatie gericht op hun terugkeer naar het land van herkomst. Voordat vertrek uit Nederland te realiseren is kan er enige tijd overheen gaan; de periode die mensen in een gezinslocatie verblijven is gemiddeld langer dan in een regulier azc.

De gezinslocatie is een vrijheidsbeperkende locatie: door de week hebben de volwassenen een dagelijkse meldplicht. Ook moeten zij binnen de gemeentegrens blijven. Bewoners mogen verder als in elk azc het terrein op en af, en ook kunnen zij gewoon bezoek ontvangen volgens de gebruikelijke regels (in grote lijnen: tussen 8.00 en 22.00 uur, bezoek moet zich kunnen identificeren en wordt over het terrein begeleid door de te bezoeken bewoner).

Voor de kinderen zijn er dezelfde voorzieningen als op andere opvanglocaties. Zo gaan ze gewoon naar school, ze kunnen gebruik maken van het open leercentrum op de locatie, en er worden geregeld activiteiten voor hen georganiseerd.

> Lees meer over deze locatie

Gilze en Rijen

Prinsenbosch 2
5126ND Gilze
Nederland

Adres

Prinsenbosch 2
5126ND Gilze
Nederland