Emmen

Programma Open azc dag 22 september 13.00-16.00

Het programma is nog in ontwikkeling.

Uitleg locatie Emmen

Het asielzoekerscentrum in Emmen is sinds mei 2012 een gezinslocatie. Dat wil zeggen dat op deze locatie uitgeprocedeerde asielzoekers en hun minderjarige kinderen wonen.

Omdat de bewoners uitgeprocedeerd zijn is de begeleiding op de locatie gericht op vertrek uit Nederland. Voordat vertrek uit Nederland te realiseren is kan er enige tijd overheen gaan; de periode die mensen in een gezinslocatie verblijven is gemiddeld langer dan in een regulier azc.

De gezinslocatie is een vrijheidsbeperkende locatie: door de week hebben de volwassenen een dagelijkse meldplicht. Ook moeten zij binnen de gemeentegrens blijven. Bewoners mogen verder als in elk azc het terrein op en af, en ook kunnen zij gewoon bezoek ontvangen volgens de gebruikelijke regels (in grote lijnen: tussen 8.00 en 22.00 uur, bezoek moet zich kunnen identificeren en wordt over het terrein begeleid door de te bezoeken bewoner).
Daarnaast krijgen volwassenen in een gezinslocatie alleen eetgeld, en geen zakgeld.

Voor de kinderen zijn er dezelfde voorzieningen als op andere opvanglocaties. Zo gaan ze gewoon naar school, ze kunnen gebruik maken van het open leercentrum op de locatie, en er worden geregeld activiteiten voor hen georganiseerd.

Emmen

Wilhelmsweg 85 7814 VG Emmen
Adres

Wilhelmsweg 85
7814 VG Emmen
Nederland