Echt

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Op de landelijke open dag van het azc zijn ook de deuren in Echt geopend voor bezoek.

Kom kennis maken met ons azc en zijn bewoners.

U kunt een “bakkie doen “ met bewoners op het terras en daarbij kennis maken met hapjes uit diverse landen.

Bezoekers kunnen onder begeleiding een rondleiding maken over het AZC en krijgen dan enige uitleg over het COA en het leven op het centrum.

Er is natuurlijk muziek, een DJ zal de middag een swingende draai geven en een aantal bewoners speelt live. Ook zal er een optreden plaatsvinden van de kinderen van de basisschool.

Een aantal van onze (keten) partners zal aanwezig zijn om bezoekers te informeren over hun organisatie. En natuurlijk zal ook het COA regulier en AMV informatie geven over de opvang.

Voor kinderen worden er diverse activiteiten aangeboden. Er is bijvoorbeeld een springkussen, je kunt je laten schminken en er loopt een clown rond.

Onze vrijwilligers vertellen graag over hun vrijwilligerswerk en laten u kennismaken met basaal Nederlands. Ook zal er een expositie zijn van een van onze bewoners en kunnen bezoekers een korte les meemaken in Farsi om zo te ervaren hoe het is voor onze bewoners om Nederlands te leren.

Kortom, heeft u altijd al kennis willen maken met de medewerkers en bewoners van ons AZC dan heten wij u van harte welkom van 13.00 uur tot 16.00 uur.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie
In gemeente Echt-Susteren worden maximaal 580 asielzoekers gehuisvest. Het azc-gebouw in Echt is semi-permanent van aard. De opvang in het asielzoekerscentrum is voor een periode tot 2021. Na het volgen van de formele procedures zijn de eerste bewoners ruim 20 jaar geleden ingestroomd.
Een gedeelte van de opvangplaatsen is gereserveerd voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen.

> Lees meer over deze locatie

Echt

Pepinusbrug 2
6102RJ Echt
Nederland

Adres

Pepinusbrug 2
6102RJ Echt
Nederland