Dronten

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie
Azc Dronten is sinds 1994 in gebruik als opvanglocatie voor vluchtelingen. Het azc ligt aan de Roggebotsluis, halverwege Kampen en Dronten op de plek waar de polder begint. Er zijn maximaal 1.000 opvangplaatsen.

Het azc werd in 2012 duurzaam herontwikkeld. De oude Finse bungalows zijn vervangen door 134 duurzame huisjes die elk plaats bieden aan maximaal 8 asielzoekers. In 2014 zijn er tijdelijk woonunits bijgeplaatst voor 400 bewoners. Deze noodopvang is inmiddels weer afgebouwd.

Een gedeelte van de plaatsen is gereserveerd voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv).

> Lees meer over deze locatie

Dronten

Vossemeerdijk 40 8251 PN Dronten
Adres

Vossemeerdijk 40
8251 PN Dronten
Nederland