Drachten

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie

Het azc in Drachten Noorderend ligt aan de rand van de stad, in Azeven Noord, een bedrijvenpark aan de A7. De locatie is in 2016 herontwikkeld en bestaat uit woon- en kantoorgebouwen van twee verdiepingen. Er is ruimte voor maximaal 600 vluchtelingen.

Een gedeelte van de opvangplaatsen (max. 80) in dit azc is gereserveerd voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv).

> Lees meer over deze locatie

Drachten

Noorderend 2 9207 AL Drachten
Adres

Noorderend 2
9207 AL Drachten
Nederland