Open dag van de azc's

Open azc dag op zaterdag 23 september

De Open azc dag 2017 werd dit jaar voor de derde keer gehouden in samenwerking met het COA, het ministerie van Veiligheid en Justitie en VluchtelingenWerk Nederland en was opnieuw een succes! Meer dan 50 opvanglocaties openden deze dag de deuren voor publiek. En in totaal bezochten ruim 27.000 bezoekers een van de deelnemende locaties op zaterdag 23 september. Bekijk ontstaand filmpje voor een impressie van de dag. We zien je graag (terug) op de volgende open dag!

Meld je hiernaast aan als je een berichtje wilt ontvangen over wanneer de volgende Open azc dag wordt gehouden.

Den Helder

Programma Open azc dag 23 september 12.00-16.00

Wat is er te doen?

Rondleiding

Om u een zo goed mogelijk beeld te geven van het azc en het dagelijks reilen en zeilen, geven wij onder begeleiding van een medewerker een rondleiding door het gebouw.

Op de route worden de bewoners betrokken zo kunt u hen in hun eigen woonomgeving ontmoeten of in de recreatieruimte.

In de NT2-leslokalen zullen bewoners Arabische taalles geven, begeleid door onze NT2-docenten. In de peuterspeelzaal “De vrolijke tante” (Stichting Kinderopvang Den Helder) zijn de medewerkers aanwezig om u te vertellen over hun werkzaamheden door middel van foto’s en video’s.

Informatiestand

Medewerkers van VluchtelingenWerk Nederland, Dienst Terugkeer & Vertrek, en Centraal Orgaan opvang Asielzoekers staan voor u klaar voor al uw vragen.

Kinderprogramma

U kunt het museum van Stichting de Vrolijkheid bezoeken, deze is aangekleed met kunstwerkjes van de kinderen, zij zullen u graag meer vertellen over hun werkzaamheden.

Daarnaast kunnen de kinderen geschminkt worden.

Sport en Spel

Een afwisselend programma onder begeleiding van onze sportmedewerker en zijn team.

Tijd

Onderdeel

Doelgroep

12.00 – 13.00

Schoolpleinspelletjes

Kinderen

13.00 – 16.00

Fitness

Allen

13.15 – 14.30

Volleybal

Allen

14.30 – 15.00

Spelletjes

Allen

15.00 – 16.00

Voetbal

Allen

Hapje en drankje

Een aantal bewoners is gevraagd om lekkere hapjes uit het land van herkomst te maken. Ook is er een Eritrese koffieceremonie waarbij dames in traditionele kleding u een heerlijk kopje koffie serveren. Dit alles kunt u nuttigen in onze mooie binnentuin waar picknicksets uitnodigend klaar staan om bezoekers te ontvangen. Natuurlijk schenken we koffie, thee en limonade.

Fototentoonstelling

Nieuwsgierig hoe de verbouwing heeft plaatsgevonden op het azc Den Helder/Doggershoek? Kom dan een kijkje nemen; onze medewerker heeft dit op foto vastgelegd.

Den Helder

Burgemeester Ritmeesterweg 20 1784 VN Den Helder
Adres

Burgemeester Ritmeesterweg 20
1784 VN Den Helder
Nederland