Den Helder

Programma Open azc dag 22 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

Rondleiding

Om u een zo goed mogelijk beeld te geven van het AZC en het dagelijks reilen en zeilen, geven wij onder begeleiding van een medewerker een rondleiding door het gebouw.Op de route worden de bewoners betrokken zo kunt u hen in hun eigen woonomgeving ontmoeten of in de recreatieruimte.In de NT2-leslokalen zullen bewoners taalles geven in verschillende talen, begeleid door onze NT2-docenten.

Informatiestand

Medewerkers van VluchtelingenWerk Nederland, Dienst Terugkeer & Vertrek, en Centraal Orgaan opvang Asielzoekers staan voor u klaar voor al uw vragen.

In Den Helder hebben we ook diverse opvanglocaties waar een groep minderjarige vluchtelingen wordt opgevangen. Dit zijn kinderen die alleen en zonder ouders naar Nederland zijn gevlucht. De medewerkers die deze kinderen begeleiden zullen ook aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden

Stichting de Vrolijkheid

Ook de Vrolijkheid is weer aanwezig op de open dag en staan er met een informatie kraam/tafel. Bezoekers kunnen de expositie bewonderen van het kunstenaars duo Ruben LaCruz en Karolien Helweg in het Vrolijk Museum. Er komt een doorlopende dansworkshop, door Dorian Reijers en Lianne de Boer. Deze workshop is voor jong en oud en deze dames kunnen echt iedereen mee trekken, het gaat zeker een vrolijke boel worden.

Sport en Spel

Een afwisselend programma onder begeleiding van onze sportmedewerker en zijn team.

Sport- en spelactiviteiten in sporthal

13:00 13:30 badminton sporthal.[spelers van buitenaf]

13:40 14:15 kindersport en spel sporthal.

14:20 15:20 volleybal sporthal.[spelers van buitenaf]

15:25 16:00 kindervoetbal sporthal.

Activiteiten in budo

13:00 13:30 kinderyoga budo.[docente aanwezig]

14:00 14:45 kinderjudo budo.[docent aanwezig]

Buitenactiviteiten

13:00 16:00 Tafeltennistafels [staan voor sporthal]

13:00 16:00 Tafelvoetbal [idem ]

Buitenspelletjes voor de allerkleinsten

14:00-14:30. stoepkrijten. [voor de recreatieruimte]

14:30-15:00 hinkelbaan.

15:00-15:30 bellenblazen.

Hapje en drankje

Een aantal bewoners is gevraagd om lekkere hapjes uit het land van herkomst te maken. Dit alles kunt u nuttigen in onze mooie binnentuin waar picknicksets uitnodigend klaar staan om bezoekers te ontvangen. Natuurlijk schenken we koffie, thee en limonade.

“Bakkie doen?”
Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?" zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie en een gesprek aan.

Locatie
De voormalige Rijksinrichting voor jeugdigen de Doggershoek in Den Helder is na een verbouwing in 2015 gebruik genomen als asielzoekerscentrum. De eerste bewoners arriveerden eind augustus en op 30 september 2015 is het azc officieel geopend. Er is plaats voor maximaal 575 asielzoekers.
> Lees meer over deze locatie

 

Den Helder

Burgemeester Ritmeesterweg 20 1784 NV Den Helder
Adres

Burgemeester Ritmeesterweg 20
1784 NV Den Helder
Nederland