Delfzijl

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc's willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

"Bakkie doen?"

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?" zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie

Delfzijl kent sinds 1997 een asielzoekerscentrum. Eerst was dat gevestigd op twee boten. Sinds 2004 is er een azc op het vaste land, langs de plek waar de boten lagen, op het adres Zwet 40.Sinds juni 2016 maakt het COA ook gebruik van de locatie aan Zwet 1, waar tot 2015 de Zeevaartschool heeft gestaan. Nadat de locatie aan de Zwet 1 enige tijd heeft leeggestaan, zijn de bewoners in september 2018 in verband met de herontwikkeling van Zwet 40 naar Zwet 1 verhuisd. Op dit moment worden er maximaal 400 bewoners gehuisvest in Delfzijl.

Lees meer over deze locatie

Adres

Zwet 1
9932 AA Delfzijl
Nederland