Budel

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Op de opvanglocatie in Budel worden dit jaar tijdens de Open azc dag, op zaterdag 28 september van 13.00 tot 16.00 uur, veel activiteiten georganiseerd. Naast dat het COA en de IND in 2019 25 jaar bestaan en Vluchtelingenwerk 40 jaar bestaat, viert het asielzoekerscentrum in Budel haar vijfjarig bestaan.

Fietsroute

Tussen de COA-opvanglocatie in Budel, het gemeentehuis in Budel en de COA-opvanglocatie in Weert is een mooie fietsroute uitgezet (15 kilometer). Wethouder Marcel Lemmen en COA-locatiemanager Loek ter Hark fietsen samen de route. Zij willen hiermee de verbondenheid tussen de gemeente en de opvanglocatie benadrukken. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om met hen mee te fietsen en hen te bevragen. De route zelf fietsen kan natuurlijk ook. Een routebeschrijving is op de Open azc dag verkrijgbaar bij het azc in Budel, het gemeentehuis en het azc in Weert, en via openazc.nl/budel.

 

 

Fietsroute azc Budel- gemeentehuis Budel - azc Weert

 

Expositie

Ter ere van het vijfjarig bestaan van het asielzoekerscentrum in Budel is in het gemeentehuis in Budel (Capucijnerplein 1) een expositie ingericht. Twee kunstenaars, schilder Nader Rikhtehgarchi en fotograaf Ehsan Tavoosi die wonen in het azc, stellen hun kunstwerken ten toon. Ook is er in de raadzaal een expositie van de kunstwerken van de kinderen die ze de afgelopen vijf jaar onder begeleiding van St. De Vrolijkheid gemaakt hebben.

De tentoonstelling heeft een feestelijk tintje met internationale hapjes waarbij bewoners en medewerkers van het asielzoekerscentrum aanwezig zijn om te vertellen over de opvanglocatie. De expositie zal in het gemeentehuis te zien zijn van zaterdag 28 september (van 13.00-16.00 uur t/m vrijdag 11 oktober.

Street-art

Voor het eerst zal het graffitikunstwerk van Brix (Jasper van Seggelen uit Budel), Sapo (Geert Loijen) en azc-bewoner Alvaro Eheinèr Ebanks Pardo te zien zijn. Zij zullen het kunstwerk de dag vantevoren maken. De afmeting is ongeveer 2 x 10 meter. Het kunstwerk zal de hoofdweg naast de ingang van het azc opvrolijken.

Overige activiteiten

Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes te eten uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen de organisaties die betrokken zijn bij de opvang van asielzoekers over hun werkzaamheden op de opvanglocatie. Op de open dag staat de ontmoeting centraal. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee aan, wellicht een mooie aanleiding voor een gesprekje.

 

13.00 Veld bij gebouw B

Terrein azc Budel toegankelijk voor iedereen

Piano-optreden door bewoners
   

13.30 Gebouw G

·  Opening open azc dag door wethouder Marcel Lemmens en locatiemanager Loek ter Hark

·  Aansluitend start fietstocht
  

13.30 -16.00

Start rondleidingen (elk half uur)

Informatiemarkt

Internationale hapjes

Schminken door St. De Vrolijkheid

Springkussen
   

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie
De opvanglocatie in Budel-Cranendonck is gevestigd in de voormalige De Nassau-Dietzkazerne. Het COA vangt hier sinds mei 2014 asielzoekers op. Er zijn maximaal 1500 opvangplaatsen, waarvan er nu 800 in gebruik zijn.

> Lees meer over deze locatie

 

Budel

Randweg Oost 32
6021PB Budel
Nederland

Adres

Randweg Oost 32
6021PB Budel
Nederland