Balk

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc's willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Op het podium worden muzikale en culturele optredens verzorgd door bewoners. Bezoekers kunnen een Nederlandse les bijwonen en kinderen kunnen knutselen bij de kinderopvang. Natuurlijk is er ook een wooneenheid te bezichtigen en zijn diverse partnerorganisaties met een stand aanwezig om hun rol in het verblijf van vluchtelingen toe te lichten.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie

Op dinsdag 21 mei 2019 arriveerden de eerste nieuwe bewoners van het heropende azc in Balk. Nadat het azc per 1 oktober 2018 was gesloten, werd duidelijk dat het COA weer meer opvangcapaciteit nodig had. Op 6 september 2016 opende dit azc voor de eerste keer.

Lees meer over deze locatie

Balk

Wikelerdyk 9
8561BD Balk
Nederland

Adres

Wikelerdyk 9
8561BD Balk
Nederland