Baexem

Programma Open azc dag 22 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

De bezoekers aan azc Baexem zullen worden ontvangen door een gevarieerd gezelschap van medewerkers van VluchtenlingenWerk, COA medewerkers én bewoners van het azc. Zij ontvangen een doe-het-zelf rondleiding, op deze manier ontmoeten zij diverse partijen die betrokken zijn bij de opvang en begeleiding van asielzoekers in de opvang. De bezoeker kan zo naar eigen wens in gesprek met medewerkers en bewoners. Bijzondere ontmoetingen zullen ontstaan in de aula, waar tevens gezorgd wordt voor een cultureel hapje en drankje. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen.

“Bakkie doen?”
Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?" zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie en een gesprek aan.

Locatie
Sinds 1997 is het voormalige kloosterpand in gebruik als asielzoekerscentrum. Met de gemeente Leudal is een overeenkomst voor onbepaalde tijd gesloten. Er is plek voor maximaal 500 bewoners.

> Lees meer over deze locatie

Baexem

Exaeten 1 6095 PD Baexem
Adres

Exaeten 1
6095 PD Baexem
Nederland