Assen

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie
Op 21 september 2017 is het verbouwde voormalig NAM-kantoor officieel geopend als azc. Er is plaats voor 1.000 asielzoekers die in units voor meerdere personen verblijven. In sommige units zijn voorzieningen als een keuken en toilet en douche aanwezig. Bewoners van andere units maken gebruik van gezamenlijke voorzieningen op de gang.

De eerste bewoners van azc Assen zijn op 20 april 2016 gearriveerd, toen nog in tijdelijke units. Er worden zowel alleenstaanden als gezinnen opgevangen in het azc.

> Lees meer over de locatie

Assen

Schepersmaat 4 9405 TA Assen
Adres

Schepersmaat 4
9405 TA Assen
Nederland