Assen

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van het azc willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen!

"Bakkie doen?"
Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?" zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan. Dit in samenwerking met Stichting Phusis die een gezellig terras voor u hebben klaarstaan waar u onder het genot van een bakkie en wat lekkere exotische hapjes in gesprek kunt gaan met onze bewoners.

Informatie
Op de informatiemarkt kunt u alle informatie vinden van de bedrijven waar wij mee samenwerken in stageprojecten, werken en leren en school. Ook kunt u aanschuiven bij de Nederlandse les en training Normen en Waarden die wij geven aan onze bewoners.

Activiteiten
Ook hebben wij leuke kinderactiviteiten georganiseerd door stichting Present. Tevens is er een expositie van schilderwerken gemaakt door onze bewoners.

Om 14.00 uur wordt door wethouder Harmke Vlieg de weefplaats officieel geopend mogelijk gemaakt door Schouder aan Schouder.

Het geheel wordt omlijst met muziek. In de hal kunt u zich melden voor een rondleiding door het gebouw waardoor u een impressie krijgt hoe de bewoners leven en hun activiteiten beleven.

Wij zien u graag op de Open azc dag in Assen

Locatie
Op 21 september 2017 is het verbouwde voormalig NAM-kantoor officieel geopend als azc. Er is plaats voor 1.000 asielzoekers die in units voor meerdere personen verblijven. In sommige units zijn voorzieningen als een keuken en toilet en douche aanwezig. Bewoners van andere units maken gebruik van gezamenlijke voorzieningen op de gang.

De eerste bewoners van azc Assen zijn op 20 april 2016 gearriveerd, toen nog in tijdelijke units. Er worden zowel alleenstaanden als gezinnen opgevangen in het azc.

> Lees meer over de locatie

Assen

Schepersmaat 4
9405TA Assen
Nederland

Adres

Schepersmaat 4
9405TA Assen
Nederland