Arnhem Elderhoeve

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie
In voormalig verpleeghuis Elderhoeve worden sinds 20 april 2016 maximaal 350 vluchtelingen opgevangen. Deze locatie zal 5 jaar in gebruik zijn als tijdelijk asielzoekerscentrum (azc). Het gebouw beschikte als voormalig verpleeghuis al over veel voorzieningen die nodig zijn voor asielopvang. Desondanks zijn er nog wel wat aanpassingen gedaan om het helemaal geschikt te maken voor de COA-opvang. Het gebouw ligt redelijk afgeschermd, maar toch dichtbij voorzieningen zoals winkels en bushaltes. Ook is er een binnentuin waar kinderen kunnen spelen.  

> Lees meer over deze locatie

Arnhem Elderhoeve

Elderhofseweg 51
6842CR Arnhem
Nederland

Adres

Elderhofseweg 51
6842CR Arnhem
Nederland