Apeldoorn

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”

Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie

Sinds 14 januari 2019 is in het voormalige UWV-gebouw aan de Christiaan Geurtsweg 10 een tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers gevestigd. De opvang is bedoeld voor de periode van één tot circa anderhalf jaar.

Tijdelijke extra opvangplekken zijn nodig omdat op dit moment asielzoekers langer bij het COA verblijven door een langere asielprocedure of door een langere wachttijd voor vergunninghouders voor een woning. De extra opvang komt niet in de panden aan de Deventerstraat. Aan de Deventerstraat zal, naar verwachting in 2020, een permanent azc komen. De tijdelijke locatie aan de Christiaan Geurtsweg zal naar verwachting sluiten op het moment dat het azc aan de Deventerstraat open gaat.

> Lees meer over deze locatie

Adres

Christian Geurtsweg 10
7335 JV Apeldoorn
Nederland