Open dag van de azc's

Open azc dag op zaterdag 23 september

De Open azc dag 2017 werd dit jaar voor de derde keer gehouden in samenwerking met het COA, het ministerie van Veiligheid en Justitie en VluchtelingenWerk Nederland en was opnieuw een succes! Meer dan 50 opvanglocaties openden deze dag de deuren voor publiek. En in totaal bezochten ruim 27.000 bezoekers een van de deelnemende locaties op zaterdag 23 september. Bekijk ontstaand filmpje voor een impressie van de dag. We zien je graag (terug) op de volgende open dag!

Meld je hiernaast aan als je een berichtje wilt ontvangen over wanneer de volgende Open azc dag wordt gehouden.

Amsterdam

Programma Open azc dag 23 september 12.00-16.00

Wat is er te doen?

Ontmoet een vluchteling en drink samen een traditioneel bakkie

Koffie en thee staat wereldwijd symbool voor gezelligheid. Om elkaar te leren kennen of om bij te kletsen.

Er zal op deze dag op verschillende wijzen koffie en thee worden gezet uit landen als Eritrea, Syrië, Irak, Iran en Afghanistan. Onder het genot van een werelds bakkie en met traditioneel bereide “koffie snacks” leer hun rituelen kennen, welke verhalen worden er gedeeld, en wat brengt het teweeg, maar ook om erachter te komen wat zij vinden van “onze rituelen”. Een moment voor bijzondere ontmoetingen en verhalen. Neem deel aan het koffie/thee ritueel bij ons koffiehoekje.

Ervaar zelf de asielprocedure

Ook een beeld krijgen van wat asielzoekers mee maken tijdens de asielprocedure? Neem plaats op de stoel van asielzoeker tijdens een gehoor en ervaar het zelf.

Kinderactiviteiten en muziek

Er zullen verschillende activiteiten zijn voor de kinderen en muziek zal een mooie rol innemen tijdens deze dag.

Maak kennis met de betrokken organisaties

Uiteraard is er voldoende gelegenheid om kennis te nemen van het werk van het COA, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en VluchtelingenWerk.

Waar is het?

Zie het adres en de plattegrond. Er is vaak beperkte parkeergelegenheid bij het centrum. Kom daarom bij voorkeur op de fiets.

Amsterdam

H.J.E. Wenckebachweg 48 1096 AN Amsterdam
Adres

H.J.E. Wenckebachweg 48
1096 AN Amsterdam
Nederland