Amsterdam

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het dagelijks leven in een asielzoekerscentrum. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes. Vanaf 15:00 start de bonte middag met optredens van o.a. de kinderen en jongeren uit het azc. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie. We laten u zien dat er tal van activiteiten en programma’s zijn waar de bewoners aan mee kunnen doen in het azc en in de stad. Hoe de activiteiten in het azc de verbinding met het lokale aanbod en de ontmoeting tussen de inwoners van het azc en de stad intensiveert. Het centrale punt hierin is 5, Coffee Connect; veel meer dan alleen een koffiebar. Hoe de begeleiding naar een toekomst in of buiten Nederland er uit ziet in elke fase van de asielprocedure. Op welke manier gemeente en het COA samenwerken om het azc echt een onderdeel te laten zijn van de buurt, wijk en inclusieve stad.

Het hardnekkige vooroordeel van lang wachten, niets kunnen doen en verveling is zeker in Amsterdam niet nodig.

“Bakkie doen?”
Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?" zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie

In de voormalige Academie voor Lichamelijke Opvoeding aan de Willinklaan is een asielzoekerscentrum gerealiseerd voor maximaal 512 personen. Azc Willinklaan is een overbruggingslocatie. De locatie blijft open tot het azc in de Houthavens is gerealiseerd. Dit azc gaat in 2024 open.


> Lees meer over deze locatie

 

Amsterdam

Willinklaan 3
1067SL Amsterdam
Nederland

Adres

Willinklaan 3
1067SL Amsterdam
Nederland