Amsterdam

Programma Open azc dag 22 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

Naast een kijkje achter de schermen van de dagelijkse gang van zaken in een asielzoekerscentrum zullen in azc Amsterdam de meer dan 25 samenwerkingsorganisaties op het gebied van de asielprocedure, gezondheidszorg, integratie en participatie, vrijwilligerswerk, inburgering, vrijetijdsbesteding, LHBT, sport en activering zich presenteren. 

Opening Vrolijk Museum

Stichting de Vrolijkheid nodigt u uit voor voor de opening van het Vrolijk Museum met de tentoonstelling 'Mijn plek, jouw plek, onze plek’ door de kinderen van het azc onder begeleiding van Tessa het Boomhuttenmeisje en het Atelier AZC van de Vrolijkheid. Om 14:00 uur vindt de officiële opening van het museum plaats. In en rondom het Vrolijk Museum zijn bovendien verschillende muziek- en dansoptredens van bewoners. 

Het Vrolijk Museum is een Ouder-Kind-project van Stichting de Vrolijkheid naar een initiatief van beeldend kunstenares Marlies Valkering.
Er zijn circa 6 exposities per jaar te zien. Ouders en kinderen zijn medeverantwoordelijk voor alle museale taken: exposities, communicatie en inrichting.
Het eerste Vrolijk Museum ging op 21 december 2016 open op azc Den Helder. Het Vrolijk Museum wordt mede mogelijk gemaakt door
de Nationale Postcode Loterij, AMIF, Stichting Kinderpostzegels Nederland, Adessium Foundation en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Feestelijke onthulling sculptuur FENIKS

Stichting De Werkelijkheid, een netwerk van 100 internationale kunstenaars die in Nederland wonen en werken, onthult een sculptuur van kunstenaar Moussa Ramou met het thema ontmoeting.

“Bakkie doen?”
Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig ¨Bakkie doen?” zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie en een gesprek aan.

Locatie
In de voormalige Academie voor Lichamelijke Opvoeding aan de Willinklaan is een asielzoekerscentrum gerealiseerd voor maximaal 512 personen. Azc Willinklaan is een overbruggingslocatie. De locatie blijft open tot het azc in de Houthavens is gerealiseerd. Dit azc gaat medio 2019 open.
> Lees meer over deze locatie

Amsterdam

Willinklaan 3 1067 SL Amsterdam
Adres

Willinklaan 3
1067 SL Amsterdam
Nederland