Open azc dag 2017 zaterdag 23 september 12.00-16.00

Open azc dag op zaterdag 23 september

Ben je benieuwd naar het leven op een asielzoekerscentrum? Neem dan zaterdag 23 september van 12.00 tot 16.00 uur een kijkje in het azc bij jou in de buurt! Ontmoet bewoners, vrijwilligers en medewerkers. Hieronder vind je een overzicht van alle deelnemende locaties en de programma’s. Wij kijken uit naar je komst!

Amsterdam

Programma Open azc dag 23 september 12.00-16.00

Wat is er te doen?

Ontmoet een vluchteling en drink samen een traditioneel bakkie

Koffie en thee staat wereldwijd symbool voor gezelligheid. Om elkaar te leren kennen of om bij te kletsen.

Er zal op deze dag op verschillende wijzen koffie en thee worden gezet uit landen als Eritrea, Syrië, Irak, Iran en Afghanistan. Onder het genot van een werelds bakkie en met traditioneel bereide “koffie snacks” leer hun rituelen kennen, welke verhalen worden er gedeeld, en wat brengt het teweeg, maar ook om erachter te komen wat zij vinden van “onze rituelen”. Een moment voor bijzondere ontmoetingen en verhalen. Neem deel aan het koffie/thee ritueel bij ons koffiehoekje.

Ervaar zelf de asielprocedure

Ook een beeld krijgen van wat asielzoekers mee maken tijdens de asielprocedure? Neem plaats op de stoel van asielzoeker tijdens een gehoor en ervaar het zelf.

Kinderactiviteiten en muziek

Er zullen verschillende activiteiten zijn voor de kinderen en muziek zal een mooie rol innemen tijdens deze dag.

Maak kennis met de betrokken organisaties

Uiteraard is er voldoende gelegenheid om kennis te nemen van het werk van het COA, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en VluchtelingenWerk.

Waar is het?

Zie het adres en de plattegrond. Er is vaak beperkte parkeergelegenheid bij het centrum. Kom daarom bij voorkeur op de fiets.

Amsterdam

H.J.E. Wenckebachweg 48 1096 AN Amsterdam
Adres

H.J.E. Wenckebachweg 48
1096 AN Amsterdam
Nederland