Almere

Programma Open azc dag 22 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”
Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?" zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie en een gesprek aan.

Locatie
Het azc Almere is in gebruik sinds 2000 en biedt plaats aan 800 vluchtelingen. De semi-permanente bewonersgebouwen bestaan uit een onder- en bovenverdieping met woonunits. Per unit wonen 6-8 mensen.

Naast het azc was een tijdelijke noodopvang gebouwd voor maximaal 480 bewoners. In 5 paviljoens werden vanaf mei 2016 asielzoekers opgevangen waarvan de asielprocedure nog niet was gestart. Deze noodopvang is afgebouwd.

> Lees meer over deze locatie

Almere

Engelse Mijl 6 1318 EN Almere
Adres

Engelse Mijl 6
1318 EN Almere
Nederland