Almelo

Programma Open azc dag zaterdag 28 september 13.00-16.00 uur

Met het openstellen van de azc’s willen we u een kijkje geven in het leven in een asielzoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. De deuren staan open voor iedereen! Van 13.00 tot 16.00 uur zijn er rondleidingen, workshops en lekkere hapjes uit de landen waar vluchtelingen vandaan komen. Ook is er muziek en zijn er speciale activiteiten voor kinderen. Daarnaast vertellen organisaties u graag meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie.

“Bakkie doen?”
Op de open dag is het belangrijk om verbinding met elkaar te krijgen. Daarom mag een gezellig "Bakkie doen?" zeker niet ontbreken. Vluchtelingen bieden u graag een kopje koffie of thee en een gesprekje aan.

Locatie

In Almelo zijn er twee locaties van het COA. Azc Almelo is sinds 1992 in gebruik. De semipermanente bewonersgebouwen bestaan uit een onder- en bovenverdieping met woonunits. Per unit wonen 6-8 mensen. Een gedeelte van de opvangplaatsen (maximaal 20) in dit azc is gereserveerd voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv'ers). Daarnaast is er een aparte amv locatie met drie aparte kleine woonvoorzieningen voor in totaal 60 alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Het is het voormalige meisjesinternaat Huize Alexandra.

> Lees meer over deze locatie

Almelo

Vriezenveenseweg 170A 7602 PV Almelo
Adres

Vriezenveenseweg 170A
7602 PV Almelo
Nederland