Open dag van de azc's

Open azc dag op zaterdag 23 september

De Open azc dag 2017 werd dit jaar voor de derde keer gehouden in samenwerking met het COA, het ministerie van Veiligheid en Justitie en VluchtelingenWerk Nederland en was opnieuw een succes! Meer dan 50 opvanglocaties openden deze dag de deuren voor publiek. En in totaal bezochten ruim 27.000 bezoekers een van de deelnemende locaties op zaterdag 23 september. Bekijk ontstaand filmpje voor een impressie van de dag. We zien je graag (terug) op de volgende open dag!

Meld je hiernaast aan als je een berichtje wilt ontvangen over wanneer de volgende Open azc dag wordt gehouden.

Alkmaar

Programma Open azc dag Alkmaar

Wat is er te doen?

Rondleidingen

Bewoners leiden u graag rond door het gebouw. Op de route zijn verschillende diensten geopend waaronder ‘Vluchtelingen Werk Nederland’, ‘Dienst Terugkeer & Vertrek’, ‘Gezondheidscentrum Asielzoekers’ en ’GGD’. Op deze locaties kunt u kennismaken met de medewerkers van deze diensten.

Workshops

Ook kunt u een presentatie bijwonen over de asielprocedure of kunt u een taalles Arabisch of Tigrinya volgen gegeven door onze docenten.

Maak kennis met de betrokken organisaties

In onze ‘Infobalie’ kunnen bezoekers hun vragen stellen die men heeft over het AZC en de betrokken organisaties zoals het COA, het ministerie van Veiligheid en Justitie en VluchtelingenWerk.

Open Podium

Op het voorterrein komt een ‘Open Podium’ waarin muziek, zang en dans centraal staan. ‘DJ Leagz’ zal iedereen vermaken met zijn opzwepende ‘wereldmuziek’, ook kunt u zelf achter de draaitafel plaatsnemen om eigen muziek te mixen. ‘

Daarnaast kunt u genieten van een optreden van het 'Orchestre Partout’. Dit orkest bestaat uit vluchtelingen. Door hun verschillende achtergronden maken ze ‘mondiale’ muziek waarbij veel gezongen en gedanst wordt.

Kinderen van basisschool ‘De Optimist’ geven een korte dansvoorstelling. Een spontane ‘Flashmob’ zou zo maar eens plaats kunnen vinden…

Kinderprogramma

Ook voor kinderen worden er verschillende activiteiten georganiseerd.

- ‘Schmink Workshop’: kinderen worden geschminkt.

- 'Video Lab': in samenwerking met ‘Stichting de Vrolijkheid’ kunnen kinderen korte filmpjes maken.

-  ‘Sport & Spel’: activiteiten zoals een ‘Springkussen’ en een ‘Voetbaldoel’ waar men ballen op kan schieten.

- ’Henna Workshop’: jong en oud kunnen zijn of haar handen van een mooie tekening laten voorzien.

Hapje en drankje

Bewoners zullen u die middag verrassen met een kopje koffie, thee of limonade met lekkere hapjes uit hun land van herkomst. Deze worden geserveerd op ons gezellige terras waar u ook met vluchtelingen in gesprek kunt gaan.

Alkmaar

Robonsbosweg 1 1816 MK Alkmaar
Adres

Robonsbosweg 1
1816 MK Alkmaar
Nederland